Pimé Café

Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Maistuuko kahvi erilaiselta pimeässä?

Pimé Caféssa saat vastauksen näihin kysymyksiin. Lisäksi moni kävijä on oppinut itsestään paljon uutta.

Kahvilahetki on heijastus näkövammaisen elämään. Pääset kokeilemaan toimimista kahvipöydässä ilman näköaistia ja huomaat konkreettisesti, kuinka tärkeää - niinkin yksinkertainen asia  -  kuin kommunikointi muiden pöydässä istuvien kanssa on, kun näköaisti puuttuu.

Pimeässä sosiaalinen luovuus on kaiken a ja o. Muiden ihmisten tapa ottaa kontaktia ja kommunikoida, lämpötilat, hajut, maut tai vaikkapa tuulenvire nousevat uuteen merkitykseen. Joudut luottamaan muihin ja heittäytymään uudenlaiseen vuorovaikutukseen ympäristön kanssa. Voit löytää itsestäsi uusia puolia, vahvuuksia ja selviytymiskeinoja. Maailmaan ja itseensä tutustuminen ilman näköaistia luo unohtumattoman ja herättävän kokemuksen!

Pimeä tila suunnitellaan ensisijaisesti turvalliseksi ja esteettömäksi. Vieraat perehdytetään myös pimeässä kulkemiseen ja turvatoimiin ennen pimeään siirtymistä.

Iiriksen avoimet Pimé Cafét

Iiriksessä, eli Helsingin Itäkeskuksessa järjestetään keväällä joka kuukauden toinen keskiviikko avoin Pimé Café. Takuuvarmasti tämä on positiivisesti erilainen hetkesi. Elämyksessä on tarjolla lämmin tai kylmä juotava sekä makea tai suolainen makupala 10 € hintaan. Maksutavaksi käyvät käteisen lisäksi myös pankki- ja luottokortit.

Tervetuloa ylittämään itsesi tai vain nauttimaan omien aistiesi muuttuneesta tärkeydestä.

Ajankohdat:

11.3. kello 16 – 19.30

8.4. kello 15 – 19

13.5. kello 15 - 19

10.6. kello 15 -19

Pimé Café -asiakkaiden palautteita

”Ai että, mikä kokemus! Harvoin pääsee jotain näin jännittävää kokemaan.”

”Hieno kokemus. Toi ymmärrystä. Herätti aistit. Ajantaju katosi, kiitos ohjaajille opastuksesta.”

”Kokemus lisäsi ymmärrystä näkövammaisen ihmisen arjesta. Kiitos toteuttajille!”

”Ajatuksia herättävä kokemus! Kiitos siitä. Opastus oli turvallista, tässä huomasi, että muut aistit korostuivat pimeässä. kiitos kokemuksesta!”

Mikäli kiinnostuksesi heräsi, kysy lisää Pimé Cafésta yhteyshenkilö Teemu Ruohoselta p. 050 596 5022 tai teemu.ruohonen@nkl.fi.

Pimeän kahvilan taustaa

Pimeän kahvilan alku ja juuri on saksalaisen filosofian tohtorin, Andreas Heinecken, keksimässä ja kehittämässä Dialogue in the Dark -konseptissa (DID), www.dialogue-in-the-dark.com.

Kehittäessään auto-onnettomuudessa sokeutuneelle työtoverilleen kuntoutussuunnitelmaa ja uusia työtehtäviä Heinecke oivalsi, kuinka paljon yhteiskunnassamme on tietämättömyyttä ja ennakkoluuloja erilaisuutta kohtaan.

Dialogi pimeässä -konseptin keskeisiä elementtejä ovat joukkuehenki, johtajuus, kommunikaatio, muutos, empatia, luottamus, erilaisuuden kunnioittaminen ja ymmärryksen lisääminen.